Fordele ved Mindfulness & Meditation

Fordelene ved at bringe mere Mindfulness og Meditation ind i dit liv, er næsten utømmelige – Men jeg vil her beskrive mange af dem for dig:  

Aktiverer din afslapningsrespons hvilket automatisk vil sænke dit niveau af stresshormoner i kroppen.

Dette vil give dig:

En bedre nattesøvn, en bedre fordøjelse, mindre syre i kroppen og derved færre muskel og led smerter, færre spændinger i kroppen, mindre hovedpine, et lavere blodsukker, et lavere blodtryk, en sundere hud, et stærkere immunforsvar, mere velfungerende udskillelse af affaldsstoffer, mindre rastløshed, en mere klar og kreativ tænkning, mere indvendig ro, en mindre reaktiv adfærd på stærke følelser som vrede & angst, en bedre udskillelse af hormonet Serotonin i kroppen, en bedre udskillelse af nathormonet Melatonin i kroppen, større mulighed for en sund appetit regulering.

Mindre behov for skadelige stimulanser som: Alkohol, Cigaretter, meget koffein, Sukker, kage & slik, euforiserende stoffer.  

Udover alt dette vil Mindfulness og Meditation give dig:

Mulighed for et større nærvær overfor dine egne behov og overfor dine medmennesker.

Et større nærvær overfor dine følelser, hvor du lærer at håndtere svære følelser på en hensigtsmæssig måde, så de ikke styrer dig og dit liv.

Mere nærvær overfor dine tanker, så du ikke gentager negative, drænende og uhensigtsmæssige tankemønstre.

Et roligere og dybere åndedræt, som hjælper dig til at skabe en større forbindelse mellem dit sind og din krop, giver dig en bedre iltoptagelse og hjælper til at ”detoxe” din krop. bedre, hjælper til at berolige dig selv i stressede og krævende situationer i dit liv.

Større opmærksomhed på din egenomsorg og dit velbefindende.

Mulighed for at kultivere flere behagelige følelser i livet som: glæde, kærlighed, tillid, accept, taknemmelighed og medfølelse.

At invitere en mere ikke dømmende adfærd overfor dig selv og andre ind i livet, dvs. en større forståelse for dig selv og for andre.

Et mere nærværende liv.

Mulighed for mere bevidst selvudvikling eller afvikling, som jeg gerne kalder det :-)

Mulighed for at blive mere bevidst om dine indre passioner i livet.

Mulighed for at lære dig selv meget bedre at kende – indefra-