Yin Yoga

I Yin Yogaen lærer vi at yde omsorg for os selv - at forbinde os med åndedrættet og stilheden.

Yin Yoga er en mere meditativ yoga form - som hjælper dig til, at komme tilstede i krop og sind.

Yin Yoga styrker bindevæv, sener og led og støtter derfor op omkring din muskulartur.

Yin Yoga giver en bedre nattesøvn og hjælper dig tilstede i åndedrættet. Yin Yoga tager udgangspunkt i traditionel kinesisk medicin (TCM) og arbejder derved med, at få din livsenergi til at flyde frit i kroppen (Qi)- dette igennem de 12 meridianbaner, som er forbundet med vores organer og bindevæv.

Yin Yoga arbejder derfor på samme måde i energikroppen som fx: akupunktur- i alle stillingerne. Derved løsnes både fysiske, følelsesmæssige og mentale blokeringer.

I øvelserne kan der derfor løsnes stagneret eller blokeret energi, som derefter bedre kan strømme uhindret i kroppen (organer, celler, bindevævet mm)

Yin energien repræsentere den feminine energi. Denne energi er en mere indadvent, kølig, tålmodig og stille energi.

Yin energien er med til at afbalancere vores parasympatiske nervesystem (afslapningsresponsen), som er det fordøjende og hvilende nervesystem - og derfor vil du mærke at komme i en mere rolig og afstressende tilstand når du dyrker Yin Yoga.

I Yin Yogaen lærer du, at integrere stilhed og ved længere tids praksis kan dette lære dig vigtigheden af, at integrere stille stunder iløbet af din hverdag.

Yin Yoga kan lære os at slippe krontrollen og overgive os til tyngdekraften og nu`et for en stund

Prøv det - det er en fantastisk yoga form- og både krop, følelser og sind vil elske det :-)

Hvordan praktiseres det:

En yoga time vil bestå af 7-9 stillinger + meditation og afspænding. Stillingerne holdes i 3-5 min. ad gangen og lader derved kroppen åbne sig.

Der varmes ikke op før en Yin Yoga prasis, da det er vigtigt at muskularturen holdes "kold" og inaktiv, netop for at øvelserne kan virke på dit bindevæv, led og fascia og styrke/smidiggøre dette.

Yin Yoga kan dyrkes af alle, uden forudgående kendskab til yoga. Der tages i alle øvelser individuelle hensyn, og der benyttes redskaber til at understøtte de øvelser, der kan være svære at holde selv for kroppen.

Der arbejdes med at udnytte tyngdekraften, hvor vi gennem åndedrættet og det passive i stillingen lader tyngdekraften arbejde for vores krop.

Vi tillader det der er uden behovet for at præstere.

Her handler yoga ikke om det ydre udseende, men om den indre oplevelse Yin Yoga går hånd i hånd med en mindfulness praksis. 

Jeg lægger specielt meget fokus på det mindfulde aspekt i Yin Yogaen i min undervisning. Yin Yoga øvelserne indgår i min undervisning i Mindful Movements.